6 ROK-KÖPAREN


Vi har sedan tidigare en känsla för hur de traditionella målgrupperna för köpare av nyproduktion ser ut – t ex barnfamiljerna, förstagångsköparna och vad vi kan kalla för golden age. Men en målgrupp som de senaste åren hittat till nyproduktionen och dess fördelar är de med ”varannanveckas-boende” – dem vi kallar för bonusfamiljerna.

Det här är familjer med barn från tidigare relation som sammantaget har minst 4 barn. Föräldrarna är födda på 60 – 70 – talet och barnen är företrädesvis i skolålder. Man söker 6 rok och på grund av det nuvarande beståndet bland begagnade bostäder så är man ej kräsen men vänder sig gärna till nyproduktion där man prioriterar sociala ytor framför stora sovrum. Det är viktigt att bostaden har en flexibel användning. Ett krav är dubbla badrum, dubbla handfat är önskvärt och en matplats för 8 personer.

Tillsammans har de god ekonomi och är trygga köpare som ej hoppar av. De håller sig inom närområdet så att barnen har möjlighet att röra sig fritt till aktiviteter och skola.

Jag har arbetat med projekt där dessa allra största bostäder gått åt först och för att serva denna unika målgrupp så kan man bygga en riktigt stor bostad med möjlighet att dela av i två om den mot förmodan inte skulle gå att sälja.
Bilden är tagen i Oakhouse i Ektorp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske också